Svarteper

Svarteper er et tradisjonelt kortspill i Norge. Mange kjenner til dette spillet fra barndommen, og sitter igjen med gode minner. For mange er dette det første kortspillet de lærte seg i tidlig alder. Dette er spillet mange lærte seg da de var på besøk hos besteforeldrene sine. Et typisk familiespill som først og fremst ble lært bort til mindre barn. Etter tradisjonen skal spilleren som sitter igjen som svarteper få en svart flekk på nesa med for eksempel sot eller maling.

Navnet Svarteper får oss til å tenke på den svarte fåren i familen, eller en litt rampete lillebror slik som hovedkarakterene i South Park! Prøvespill South Park automaten gratis i dag!

Prøvespill South Park videoautomaten gratis hos LeoVegas!

 

Hos nettcasinoene nedenfor kan du spille ulike former av kortspill og morsomme videoautomater.


Unibet 3 000 kr bonus.

|

Mr Green 1 000 kr bonus og 200 free spins.

|

NordicBet 6 000 kr bonus og 250 free spins.

|


Generell informasjon

Svarteper har blitt spilt i mange land, og målet med spillet er å kvitte seg med kortene på hånden ved å samle par når man trekker fra hverandre rundt bordet. Dette kan for eksempel være hjerter 5 og ruter 5. Hver gang du får par, kan du kvitte deg med disse kortene. Den som blir sittende igjen med kort til slutt, blir svarteper eller svartepetter som noen også kaller det.

Spillets gang

I svarteper brukes en vanlig kortstokk på 52 kort, uten de fire jokerne. Det finnes variasjoner av dette spillet, men som oftest fjernes kløverknekten fra kortstokken. Spillet spilles med 2 til 6 spillere. Først av alt deles alle kortene ut til spillerne. Spillet starter med at spilleren som sitter etter giveren trekker et kort fra spilleren som sitter til venstre fra ham/henne. Deretter fortsetter de neste spillerne på samme måte etter tur, fra spillerne som sitter til venstre. Dersom en spiller får par (for eksempel 4 og 4), legger spilleren disse kortene ned fremfor seg. Etter hvert som man trekker kort fra hverandre, vil noen ende opp med å bli kvitt alle sine kort. Den spilleren som til slutt sitter igjen med sparknekt sitter igjen som svarteper eller svartepetter, som det også kalles.

Oppsummering

Svarteper er et tradisjonelt kortspill som passer for alle. Normalt er dette et spill som spilles sammen med barn, ettersom det er morsomt for barn med svarteper som blir svart på nesa. Dette spillet har blitt spilt masse blant småbarnsfamilier i de norske hjem. Den dag i dag er spillet fortsatt populært, og man kan til og med få egne kortstokker som er tilpasset kun for dette spillet.

*Kortspill.com vil også informere om at du kan lese om flere andre kortspill også. På vår side kan du også lese om morsomme kortspill som Gris, Hjerter, Sjueren, Amerikaner og flere varianter av kabal.


kortspill.com