Kabal

I denne artikkelen har vi valgt å fokusere på kortspillet kabal. Siden det finnes mange typer av kabal kommer vi ikke til å utdype i det uendelige, men heller prøve å komme med et sammendrag av regler for noen av de vanlige typene av kabal. Vi har gått i gjennom noen av de mest spilte kabalspillene. Hos nettcasinoer kan man spille mange forskjellige kortspill. Nedenfor kan du se noen av dem.


NordicBet 6 000 kr bonus og 250 free spins.

LeoVegas 6 000 kr bonus og 200 free spins.

ComeOn 600 kr bonus.
500% bonus

Generell informasjon

Det interessante med kabal er at man kan tenke flere steg fremover mens man spiller. Uavhengig av hvilken type kabal man spiller, så er alle typer kabal lagt opp til at man fordeler kort på bordet, og deretter snur kortene basert på farge eller tallverdier. Vi har sett nærmere på noen av de mest populære kabalene.

7’er kabal

7’er kabal er en vanlig form for kabal, som du sikkert kjenner fra gratisspill som var lagt til på den gamle datamaskinen. Formålet er her å legge alle kortene i hver farge i stigene verdi på toppen, som starter med ess (A). For å kunne få alle kortene opp, må man først flytte kortene i stabler fra konge og nedover. Har man et åpent felt, kan man flytte kongen og bygge med vekslende farger nedover (Svart konge, rød dame, svart knekt, osv). Kan man ikke flytte, trekker man kort fra bunken for å prøve å få et kort som løser problemet.

Freecell kabal

Freecell kabal ligner litt på den over, og prinsippet er også her å legge kortene i stigende verdi på toppen til slutt. For å komme dit, må man først plassere kortene i annenhver farge fra høy til lav verdi. Her er det ingen skjulte kort, så du har full oversikt over alle kortene på bordet. For å kunne fullføre kabalen, må du bruke dine taktiske egenskaper.

Pyramiden

En annen populær kabal er Pyramiden. Her er formålet å finne par hvor verdien blir totalt 13. Gradivs vil du se at kortene forsvinner, og klarer du å eliminere hele pyramiden er du en vinner.

Edderkoppkabal

Edderkoppkabalen er en litt annen variant. Her gjelder det å ha god tid når man spiller. I edderkopkabal brukes det nemlig to kortstokker. Formålet er også her å bli kvitt kortene ved å legge kort fra høy til lav tallverdi. I hver haug skuler det seg kort som snus når man plasserer dem i synkende rekkefølge etter annenhver farge. Kan man ikke mer, legges det en ny rad med kort som kanskje kan forandre muligheten til å bygge kort i rekkefølge slik at man får løst kabalen.

Golf kabal

I Golf kabal er det om å gjøre å få bort syv stabler med kort. Hver stabel av kort inneholder 5 kort hver. Basert på disse kortene velger man først ett kort fra en av stablene som man skal fokusere på å legge over og under for å få bort kort fra stablene. Kan man ikke eliminere flere kort basert på koret man trakk fra en av stablene over, trekker man kort fra bunken for å prøve å løse opp kabalen. Til slutt er målet å bli kvitt alle kortene på bordet. Når man kan fjerne et kort fra stabelen flere steder, lønner det seg å velge et kort som kan gi deg flere valg senere i spillet.

Førti røvere

I kabalen som kalles for førti røvere, er formålet å samle alle kortene i totalt 10 stabler med kort. Her gjelder det å finne kort som har samme farge (ruter, hjerter, spar, knekt) og legge kortene i synkende rekkefølge i stablene. Til slutt skal man flytte kortene opp i de åtte feltene på toppen. Dette er en virkelig utfordrende kabal. Et tips kan være å prøve å bli kvitt stabler. Da vil det gi deg større muligheter til å lykkes.

kortspill.com