Gris

Kortspllet gris er et spill som mange har spilt med barn. Det er kanskje et av de mest populære spillene i hjemmet til norske barnefamilier. Spillet er enkelt å spille, og barna elsker det. For å spille gris trenger man en kortstokk på 52 kort. Hos ulike nettcasinoer kan man også spille forskjellige kortspill.


Unibet 1 000 kr bonus.

Juridisk ansvarsfraskrivelse | regler og vilkår gjelder

Mr Green 1 000 kr bonus og 200 free spins.

Juridisk ansvarsfraskrivelse | regler og vilkår gjelder

NordicBet 6 000 kr bonus og 250 free spins.

Juridisk ansvarsfraskrivelse | regler og vilkår gjelder


Generell informasjon

I kortspillet gris passer det best med 3 til 8 spillere. I dette kortspillet er formålet å ikke bli gris til slutt. Spillet går over flere runder, og spilleren som er senest til å reagere flest ganger, blir gris og taper spillet. Gris spilles på flere forskjellige måter, så man kan egentlig bare velge reglene man vil bruke på forhånd. Dette gjelder spesielt i forbindelse med hvilket eller hvilke tegn man bruker. Nedenfor vil du se en nærmere forklaring på dette.

Spillets gang

Spillet begynner med at en spiller får utdelt 6 kort hver. De resterende kortene legges i en bunke på midten av bordet. Det som gjelder er å få kort i samme farge. For å oppnå dette, byttes kort mellom spillerne. Alle velger ut ett kort de ikke vil ha, og sender kortet videre til spilleren som sitter til venstre. Legg kortet på bordet så ingen andre spillere enn den som skal ha kortet kan se det. Den spilleren som har alle seks kortene i samme farge skal gjøre et tegn, og de andre spillerne må følge med og gjøre det samme. Det mest vanlige er å legge tommelen på bordet, og den spilleren som er sist til å gjøre det, får en G den runden. Spillet fortsetter helt til en spiller har fått alle bokstavene G-R-I-S. Spilleren som blir gris taper da spillet. I et tilfelle der et kort har passert aller spillerne, kan man bytte ut kortet ut. Da viser man kortet til alle og skifter det ut med et nytt fra bunken.

Andre måter å spille på

Man kan også spille gris på andre måter, og noen har forskjellige tegn basert på hvilken fargerekke man får på hånden. De fleste spiller med tommelen på kanten av bordet.

- Dersom man får kløver, klør man seg i håret.

- Dersom man får spar, legger man tommelen på kanten av bordet.

- Dersom man får hjerter, legger man hånda på hjertet.

- Dersom man får ruter, peker man på vinduet.

En annen måte å spille gris på er å fordele kortene på alle spillere som er med, og deretter bytte kort på samme måte. Formålet kan da være å samle fire kort som har samme verdi. Spilleren som først klarer det, legger forsiktig tommelen på bordet og sistemann taper runden og får første bokstav. Den som ender opp med GRIS først, har tapt spillet.

Kortspill.com har gått i gjennom flere av de mest tradisjonsrike og vanlige kortspillene som nordmenn liker å spille. Du har sikkert spilt mange av spillene fra før, men du vil kanskje finne andre varianter å spille på. Mange tilpasser kortspillene med egne regler i tillegg. Du kan lese mer om blant annet kortspillene Shanghai, Hjerter, Sjueren og flere typer av kabal.


kortspill.com