Shanghai

Shanghai er et kortspill som oftest spilles med 3 til 5 spillere. Spillet kan spilles kun med to spillere også, men er bedre med noen flere. I Shanghai bruker man en standard kortstokk på 52 kort minus jokere. Formålet er å bli kvitt kortene, som vil gi 0 poeng. Spillet varer så lenge man selv ønsker. Nettcasinoer har også veldig mange morsomme kortspill. Nedenfor kan du sjekke ut noen av dem.


NordicBet 6 000 kr bonus og 250 free spins.
LeoVegas 35 000 kr bonus og 20 free spins uten innskudd + 200 free spins.
ComeOn 5 000 kr bonus.
500% bonus

Grunnleggende regler

Shanghai spilles med 52 kort, og giveren begynner med å dele ut kort til spilleren som sitter til venstre. Alle kortene deles ikke ut med en gang, men deles ut i bunker på 3, tre ganger. Deretter får hver spillet ett kort hver. De resterende kortene legges i en egen bunke på midten av bordet.

Spillets gang

Når spillerne har fått kort i 3 bunker i tillegg til ett kort hver, er man klar til å begynne. Spilleren starter med å legge ned kort som enten er rekkefølge i tallverdi og samme farge. Dersom spilleren ikke kan legge, må han/hun trekke et kort fra kortstokken på midten av bordet. Nedenfor har vi mer detaljer på gyldige kombinasjoner.

Gyldige kortkombinasjoner

For å kunne legge kort når man spiller Shanghai, må man enten ha kort som er i sekvens (f.eks Q, K, A) og i samme sort (f.eks rutere, kløvere, osv) eller man kan også legge dersom man har tre kort med samme verdi. (For eksempel 4 kløver, 4 spar og 4 ruter). Man kan også kombinere med det som kalles for en Shanghai.

Rekkefølge: Dersom man legger kortene etter tallverdi som er i rekkefølge og i samme sort må det bestå av minst 3 kort, men kan også inneholde fire kort. (F.eks spar 6, spar 7, spar 8).

Samme tallverdi: Dersom man har for eksempel kort som inneholder samme tallverdi på minst 3 kort, kan man også legge. Her er det også mulighet for å legge 4 kort (F.eks spar 4, kløver 4, ruter 4 og hjerter 4).

Shanghai: En Shanghai er når en spiller bruker kortene som allerede har blit spilt på bordet i tillegg til hånden for å kunne legge kort. Eksempel på dette kan være at en spiller har spar 6, og bordet viser hjerter 3, hjerter 4, hjerter 5 og hjerter 6 i tillegg til kløver 3, kløver 4, kløver 5 og kløver 6. I dette tilfellet kan spilleren ta bort hjerter 6 og kløver 6 for å legge dem til sitt eget kort med spar 6.

Poengfordeling i Shanghai

Det er spillerne som bestemmer hvor lenge spillet skal vare. Spilleren som først klarer å bli kvitt alle kortene i løpet av en runde, får 0 poeng. Alle andre vil få 1 poeng for alle kort de har på hånden. Til slutt telles det opp poeng for alle rundene, og spilleren med lavest poengsum vinner spillet.


kortspill.com